"Ако има искане за предоставяне на хранителни продукти за нуждите на населението в бедстващите райони ДА “Държавен резерв и военновременни запаси” ще реагира своевременно" - Румен Младенов, главен секретар на Агенцията, пред БНР

"Ако има искане за предоставяне на хранителни продукти за нуждите на населението в бедстващите райони ДА “Държавен резерв и военновременни запаси” ще реагира своевременно". Това каза пред БНР Румен Младенов, главен секретар на “Държавна агенция “Държавен резерв и военновременни запаси”.

"В различните региони се подхожда съобразно нуждите на населението и отправеното искане", добави още той.

Във връзка с решението на Народното събрание да закрие Държавната петролна компания, Младенов уточни, че става въпрос за запаси от нефт и нефтопродукти по специалния закон и в изпълнение на директива на Европейския съюз.

"Агенцията до момента не е изпращала боеприпаси на Украйна", подчерта главният секретар. ”Държавната агенция изпълнява държавната политика в областта на националната сигурност, свързана с обезпеченост на населението и на националното стопанство с материали и продукти. Военновременните запаси не означават непременно материали, които имат пряка връзка с военни действия. Агенцията не е на първа линия в системата за национална сигурност по тези въпроси, ние сме по-скоро ресурсно обезпечаване на националната сигурност”.

Цялото интервю с Румен Младенов пред Даниела Големинова вижте в линка:

Румен Младенов: При бедствие в различните региони се подхожда според нуждите на населението