"Държавният реверв е складът на държавата. Това е мястото, в което се съхраняват и при нужда предоставят на населението различни по вид материали..." - Асен Асенов, временно изпълняващ длъжността председател на Агенцията, пред Дарик радио

Държавният реверв е складът на държавата. Това е мястото, в което се съхраняват и при нужда предоставят на населението различни по вид материали като са така преценени, че да могат да задоволят всякакви евентуални нужди, които може да изпитва населението на страната". Това обясни пред Дарик радио Асен Асенов, временно изпълняващ длъжността председател на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси”.
„Длъжни сме резервът да е пълен и в спокойни времена.
Можем да кажем, че това е една структура, която е по-добре да не се налага да работи по същество, но е хубаво да може да реагира във всякакъв момент,” обясни Председателят на Агенцията.
„Освен хранителни стоки и медицински изделия, в резерва има горива, индустриални стоки, включително и винтчета и болтчета. Общо взето стремежът е да покриваме абсолютно всички възможни рискове, които могат да възникнат“, допълни Асен Асенов.
ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ ще предостави 135 000 литра бутилирана вода за питейни нужди на бедстващите в Монтана и Етрополе, след решение на Министерския съвет, които още в събота ще бъдат закарани по места.
Целият разговор чуйте и гледайте в линка: