"Държавният резерв съхранява широк асортимент стоки и материали с цел адекватна реакция за защита на населението...., в това число и препарат за йодна профилактика при радиационно замърсяване" - Асен Асенов, в.и.д. председател на Агенцията, пред ФАКТИ

Държавният резерв съхранява широк асортимент стоки и материали с цел адекватна реакция за защита на населението при кризисна ситуация, военно или извънредно положение, както и предотвратяване последствията от различни аварии, природни бедствия и други неблагоприятни явления, в това число и препарат за йодна профилактика при радиационно замърсяване. При евентуална криза от такъв характер страната ни е в готовност да реагира чрез всички ангажирани за защита на населението институции, като агенцията е в състояние да изпълни възложените ѝ задачи. Това каза вр. и.д. председател на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" Асен Асенов в интервю за fakti.bg.
Обновяването на съхраняваните резерви и запаси е рутинен процес. Агенцията стриктно следи за сроковете на съхранение и своевременно обновява материалите, така че те да бъдат в непрекъсната готовност за ползване.
Цялото интервю с временно изпълняващия длъжността председател на ДА “Държавен резерв и военновременни запаси” Асен Асенов вижте в линка: