Благодарствено писмо от община Смядово

ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ оказа съдействие на редица общини, засегнати от недостиг на вода, поради продължителното засушаване.

Само за месец август Агенцията предостави над 200 хиляди литра питейна вода за жителите на бедстващи общини в страната. Последните доставки получиха три области в Северна България.

Шуменската община Смядово, в която е обявено частично бедствено положение, тъй като вода в чешмите има по няколко часа на седмица, получи 55 хиляди литра бутилирана питейна вода от Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси”.

В тази връзка кметът на Общината Иванка Петрова изпрати благодарствено писмо до вр.и.д.председателя на държавната агенция Асен Асенов.

„Приемете искрени благодарности от мое име и от името на всички жители на бедстващите населени места от Общината.

Дарената безвъзмездна помощ, изразяваща се в 54 720 литра бутилирана вода от ДА „Държавен резерв и военновременни запаси”, ще ни помогне да осигурим питейната вода за няколко седмици напред до решаване на проблема.

Благодарим Ви за социалната ангажираност и внимание, за което изказваме своята признателност.

Благодарим Ви, че сте наш дарител и се надяваме за в бъдеще да разчитаме на подкрепата Ви.

Обръщам се към Вас и Вашите служителите с пожелания за здраве, благополучие и успешна работа”, пише в благодарственото писмо Иванка Петрова.

Раздаването на помощта от ДА „Държавен резерв и военновременни запаси” в община Смядово може да видите във видеото.